profesionalno pochistvane otryadat na teo
Почистване на соларен панел

Почистване на соларни панели

Все повече започват да се срещат площи покрити със соларни панели. Поддръжката на един подобен соларен парк или ФЕЦ за собствени нужди е доста трудоемка и включва както почистването на самите повърхности на панелите така и почистването на зелените площи между панелите в случаите на наземна инсталация. Важно е да се отбележи, че прахът, който се събира и полепва по повърхността на един соларен панел от дъжд и вятър, влияе пряко на неговата продуктивност!

В какво се състои почистването на соларни паркове

Неправилното третиране на панелите може да струва много време и ресурси, както и да доведе до увреждане на повърхността на соларната система. Отрядът на Тео разполага с необходимата техника за да се погрижи за чистотата на фотоволтаични панели, били те монтирани върху покрив или на земята. Обученте ни екипи ще отстранят всякакви замърсявания и натрупан прах по повърхността на панелите.

Соларен панел преди и след почистване
Професионално почистване на соларни паркове

Специфики на професионално почистистване на соларни панели

Фирма за професионално почистване – Отрядът на Тео, ще дойде на място, подготвен с висококласно оборудване за почистване на Вашите соларни панели. Цялата услуга се извършва с помощта на щадящи телескопични четки, през които преминава деминерализирана вода. Това позволява достатъчно голяма мобилност на опитните професионалисти да минат между редовете и да почистят всеки един панел до очаквания висок стандарт.

Основното при тази процедура е, че не се използват абсолютно никакви химикали а само вода преминала през специална система за деминерализация. Почистването става с незаменимите качества на деминерализирана вода, в която не се съдържат специфични соли и твърди частици.

Професионалистите обливат добре панелите с чистата вода, след което с фини четки изтъркват добре всеки сантиметър от повърхността на фотоволтаичните съоръжения. След това отново използвайки обилно количество деминерализирана вода, професионалистите отмиват всички нечистоти и оставят соларната система със съвършен блясък без никакви следи.

Защо да се доверите на професионалисти за почистването на Вашият соларен парк

  •  Елиминира рискът от увреждане на повърхността на панелите
  •  Предпазва елементите на фотоволтаичните съоръжения от корозия и негативното влияние на климатичните условия
  •   Гарантира по-висока производителност на панелите
  •   Получавате високо качество на услуга, изпълнена от обучени професионалисти
  •   Екологични методи на почистване на вашите соларни паркове
Разлика между мръсен и чист соларен панел
Почистен соларен парк

Имаш нужда от професионално почистване на соларни панели?

Отрядът на Тео е тук е за да ти помогне!


Обади се сега!


phone icon087 869 1448

Нашите Услуги